понеділок, 28 лютого 2011 11:49

Україна буде і далі дружити з Лукашенком

Україна буде і далі дружити з Лукашенком

Україна стурбована ситуацією з правами людини в Білорусії і розділяє оцінку Європейського Союзу з приводу подій, що відбулися в Мінську після президентських виборів.

Про це заявив посол України в Білорусії Роман Безсмертний.

"Україна дуже турбує ситуація з правами людини. Наша країна поставілa перед собою мету стати членом Євросоюзу, і тому оцінка стану прав людини в Білорусії, особливо під час і після подій 19 грудня 2010 року, у нас співпадає з оцінкою Європейського Союзу", - підкреслив дипломат.

У теж час, Безсмертний зазначив, що виступає категорично проти економічних санкцій щодо офіційного Мінська.

"Ми, природно, не можемо підтримувати абсолютну ізоляцію і будемо продовжувати економічне співробітництво, тим більше, що щорічний майже п'ятимільярдний товарообіг - це зарплата українців, і білорусів", - сказав український дипломат.

"Білорусія знаходиться в центрі Європи і тому ми повинні розуміти, що використання певних санкцій завдасть удар і по правах білоруських громадян", - резюмував дипломат.

Нагадаємо, що 19 грудня в Білорусії відбулися президентські вибори. За даними ЦВК цієї країни чинного президента Олександра Лукашенка було переобрано на новий термін. Водночас представники опозиції провели масові акції протесту. Влада ж, у свою чергу, вдалася до масових арештів конкурентів Лукашенка.

У свою чергу представники Євросоюзу, які не визнали перемоги Лукашенка поновили заборону на в'їзд до країн спільноти для Лукашенка та його оточення, а також заморозили їхні рахунки. До аналогічних санкцій вдалися і США.

Зараз ви читаєте новину «Україна буде і далі дружити з Лукашенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути