понеділок, 05 липня 2010 10:08

Юхновський розповів, як його по-хитрому звільнили

Юхновський розповів, як його по-хитрому звільнили

Український інститут національної пам"яті (УІНП) з 12 серпня залишиться без голови. Про це повідомив сам глава УІНП ІгорЮхновський.

Як пише газета "КоммерсантЪ-Україна", звільнення Юхновського тісно пов"язане з відставкою Володимира Семиноженка з поста віце-прем"єр-міністра з гуманітарних питань.

Видання відзначає, що раніше народний депутат з фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко ініціював перепідпорядкування УІНП, запропонувавши позбавити його статусу центрального органу виконавчої влади і підпорядкувати Державному комітету архівів.

Керівник УІНП Юхновський припустив, що історія з перепідпорядкуванням інституту дійсно могла стати однєю з причин відставки віце-прем"єра.

"До мене прийшов Володимир Петрович Семиноженко і сказав, що вони з прем"єр-міністром вирішили, що він (Семиноженко) буде керівником інституту за сумісництвом", - розповів Юхновський.

За його словами, він такому рішенню "дуже зрадів" і відразу ж написав на ім"я прем"єр-міністр Микола Азарова заяву про звільнення.

"Я написав, що у зв"язку з тим, що прем"єр-міністр ухвалив таке розумне рішення, яке підвищує статус УІНП, я з радістю передаю інститут панові Семиноженку", - переказав суть своєї заяви Юхновський.

Його зустріч із Семіноженком і Азаровим була запланована на 2 липня, проте того дня Верховна Рада проголосувала за відставку віце-прем"єра.

"Тоді я написав другу заяву про те, що у зв"язку з відставкою віце-прем"єра відкликаю своє рішення. Проте виявилось, що 30 червня на засіданні Кабміну було винесено ухвалу про моє звільнення з 12 серпня, - розповів Юхновський. - Не знаю, може, це була гра? Тоді з кого зробили дурня? Можливо, Семиноженка принесли в жертву".

Нагадаємо, минулого тижня 378 народних депутатів Верховної Ради України проголосували за відставку віце-прем"єр-міністра з гуманітарних питань Семиноженка.

Зараз ви читаєте новину «Юхновський розповів, як його по-хитрому звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути