четвер, 19 січня 2023 04:07

Угорщина хоче, щоби Євросоюз скасував санкції проти дев'ятьох росіян – ЗМІ

Угорщина хоче, щоби Євросоюз скасував санкції проти дев'ятьох росіян – ЗМІ
Угорщина хоче виключити деяких росіян зі списку санкцій. Фото: РБК

Угорщина домагається видалення із санкційного списку Європейського союзу дев'ятьох росіян – бізнесменів та близьких до них людей.

Будапешт нібито "вкотре хоче" скасування заморожування активів та заборони видавання віз для Усманова, Авена й Рашнікова, повідомив редактор Radio Free Europe / Radio Liberty з питань Європи Рікард Йозвяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан знову оскандалився заявою: що сказав

З більше ніж 1300 фізичних та 170 юридичних осіб, щодо яких введено антиросійські санкції ЄС, Угорщина зацікавлена прибрати бізнесменів Алішера Усманова, Петра Авена та його ділового партнера Михайла Фрідмана, Віктора Рашнікова, Григорія Берьозкіна, Вячеслава Моше Кантора, Дмитра Мазепіна, а також сина Мазепіна Микиту і сестру Усманова Гульбахор Ісмаїлову.

Усманова Офіційний журнал ЄС називає "прокремлівським олігархом, який має особливо тісні зв'язки з Путіним", Авена вважають "бізнесменом, який регулярно зустрічається з Путіним у Кремлі", а Мазепіна – "членом найближчого оточення Путіна".

Польща і Литва хочуть, щоб Європейський Союз в десятому пакеті санкцій запровадив обмеження щодо ядерного сектору Російської Федерації.

Новий пакет санкцій має бути готовим до 24 лютого. Україна вже закликала ЄС запровадити санкції проти компанії "Росатом". Цю ініціативу блокувала Угорщина.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина хоче, щоби Євросоюз скасував санкції проти дев'ятьох росіян – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути