середа, 20 листопада 2013 13:40

Угоду про асоціацію можемо підписати 2014 року - Кравчук

Угоду про асоціацію можемо підписати 2014 року - Кравчук
фото: glavcom.ua

Перший президент України Леонід Кравчук ще не отримував запрошення на зустріч із чинним главою держави Віктором Януковичем. Про це екс-президент розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Янукович збирався зустрітися із нами, трьома своїми попередниками, й обговорити тему євроінтеграції. Реального запрошення ще не було. Не знаю чи буде воно, чи ні. З приймальної Адміністрації президента я отримав такий сигнал. Це планувалося на цей тиждень", - зазначив Леонід Кравчук.

За його словами, при зустрічі з Януковичем він би сказав, що не можна змінювати євроінтеграційний курс.

"Ніхто не має права міняти курс, навіть президент. Законом України визначено європейську інтеграцію. Ми до цього готувалися тривалий час. Останній президент зробив у цьому напрямку найбільше. Відмова від цього курсу - це буде порушення закону. Якщо будь-яка особа порушить закон, то її треба притягувати до відповідальності. Перед законом усі рівні. Євроінтеграційний курс ми повинні продовжити й зробити все, щоб він став реальністю для України. Інакше в державі можуть бути конфлікти. Люди можуть вийти на вулицю", - зазначив перший президент.

Він вважає, що відмова від євроінтеграційного курсу посилить поділ країни.

"Тоді між українцями постане стіна. В Європу повинні йти цілісним народом, а не розділеним - коли одна частина за Євросоюз, а інша - за Митний союз. Тому президент має розуміти, що зараз вирішується історична доля України. Я не вірю, що нашу долю буде змінено. Можливі зміни акцентів. Чи 28-29 листопада чи умовно в квітні 2014-го, все одно підпишемо угоду. Від європейського курсу не відійдемо", - додав Леонід Кравчук.

Нагадаємо, у понеділок народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець на своїй сторінці у "Фейсбуку" написав, що президент Віктор Янукович збирається найближчим часом зустрітися з трьома попередниками - Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком. Припустив, що говоритиме про євроінтеграцію та Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Угоду про асоціацію можемо підписати 2014 року - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути