четвер, 30 січня 2014 18:06

Угода про асоціацію з Україною залишається на столі - Баррозу

Угода про асоціацію з Україною залишається на столі - Баррозу
Фото: forbes.kz

Пропозиція Європейського союзу Україні щодо підписання угоди про асоціацію і поглиблену зону вільної торгівлі залишається на столі. Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу на спільній прес-конференції з польським прем'єром Дональдом Туском, повідомляє Радіо Свобода.

"Але це не найбільша проблема зараз. Гарячим питанням, який мене дуже турбує, є зупинка насильства в Україні і пошук політичного рішення", - додав Баррозу.

Президент Європейської комісії закликав зупинити насильство і залякування в Україні, а також висловив сподівання, що закон про скасування пакету "антипротестних законів" від 16 січня вступить в силу.

"Ми повинні продовжувати зусилля з деескалації напруги в Україні. Насильство і залякування повинні бути зупинені", - сказав Баррозу.

За його словами, Євросоюз докладе всіх зусиль до стимулювання і посередництва у діалозі між владою, опозицією та громадянським суспільством в Україні. "ЄС повинен залишатися відданим залучення до розв'язання кризи в Україні. Ми залишаємося залученими, допомагаючи нашим українським партнерам шукати шляхи виходу з політичної кризи", - заявив Баррозу. Він також заявив, що Європейський союз не змагається з Росією за Україну.

"Ми не змагаємося ні з ким. Ми хочемо, щоб українські люди вільно вирішували про своєму власному майбутньому. Ми повністю поважаємо суверенітет України як незалежної країни. Насильство має припинитися, нормальне функціонування інститутів повинно бути відновлено", - зазначає президент Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «Угода про асоціацію з Україною залишається на столі - Баррозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути