вівторок, 22 жовтня 2024 02:11

"Здивувало"-у Польщі висловились про таємні додатки до Плану перемоги Зеленського

"Здивувало"-у Польщі висловились про таємні додатки до Плану перемоги Зеленського
Польща хоче отримати таємні додатки Плану перемоги. ФОто: Офіс президента

Польща хоче ознайомитися з таємними додатками до плану перемоги України та звертатиметься по це до української сторони.

Зеленський раніше заявив, що таємні додатки до плану перемоги показали лиш тим країнам, які зараз допомагають Україні в оборонній сфері. Ще й пояснив, "якщо в тій чи іншій країні, навіть серед наших близьких партнерів, немає чим нас посилити, навіщо давати додаток?", пише Wpolsce.pl.

Заступник глави МЗС Польщі Владислав Теофіл Бартошевський заявив, що його здивувало таке трактування Зеленського. Нагадав, що Польща в особливий спосіб допомогла Україні на початку повномасштабного вторгнення росії, адже "коли Німеччина говорила про висилання шоломів, Польща надала 320 танків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: То чому не порозумітися? Волинська трагедія, яка стала ковзанкою для України на шляху до Європи

"У звʼязку з цим, безумовно, наш внесок був значним, особливо на самому початку, коли це було найбільш потрібно", — підкреслив Бартошевський.

Вважає, Польща, "безумовно повинна мати доступ до такого типу документів". Він також сказав, що не бачить можливості відбудови України без участі Польщі.

"Ми говоритимемо про це, МЗС Польщі обов'язково говоритиме про це з українською стороною, оскільки ми підтримуємо постійний контакт", — заявив заступник глави МЗС Польщі.

Представника Польщі не запросили на зустріч лідерів Німеччини, США, Великої Британії і Франції до Берліна щодо майбутнього України. В Уряді Польщі назвали це помилкою. Про це в ефірі Tvn24 повідомив міністр з європейських питань в уряді Польщі Адам Шлапка.

Зараз ви читаєте новину «"Здивувало"-у Польщі висловились про таємні додатки до Плану перемоги Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути