пʼятниця, 24 травня 2013 21:57

"Удар" вимагає достроково припинити повноваження чинної ЦВК

Фракція "Удар" вимагає дострокового припинення повноважень чинного складу Центральної виборчої комісії.

Про це заявив депутат від фракції Валерій Карпунцов після закінченню робочої групи по узгодженню проекту закону щодо проведення виборів в 5 проблемних округах.

"Треба поставити питання політичної відповідальності ЦВК за ситуацію, що склалася навколо виборів у цих проблемних округах. А також питання дострокового припинення цього складу Центральної виборчої комісії і внесення на розгляд парламенту президентом нового складу комісії, як того вимагає закон", - заявив він, цитує прес-служба політсили.

"І щоби в цьому складі комісії були присутні представники всіх парламентських фракцій", - наголосив Карпунцов, додавши, що партія "Удар", яка має фракцію у Верховній Раді, на сьогодні не має свого представника в ЦВК, хоча це передбачено законом.

Депутат наголосив, що потрібно усунути всі недоліки старого закону про вибори, "які дали можливість окружним комісіям  фальсифікувати результати виборів, – починаючи від принципу формування комісій і закінчуючи відповідальністю".

"Якщо проводити вибори у всіх 5 округах за старим законом, як це пропонує влада, це будуть ті самі маніпуляції і неможливість встановити результати виборів, що ми вже бачили", - підкреслив Карпунцов.

Як відомо, ЦВК відмовилась встановлювати результати виборів у 5 округах через масові порушення, а результати в округах Павла Балоги та Олександра Домбровського були скасовані судом.

В опозиції вже заявили, що на 5 округах висуватимуть своїх "переможців".

На 94 окрузі – це Віктор Романюк, на 132 – Аркадій Корнацький, на 197 – Леонід Даценко, на 196 – Микола Булатецький, на 223 – Юрій Левченко.

Партія регіонів заявила, що її кандидати на довиборах на 8 мажоритарних округах будуть самовисуваняями.

Зараз ви читаєте новину «"Удар" вимагає достроково припинити повноваження чинної ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути