середа, 10 жовтня 2012 12:31

"Удар" обігнав Об'єднану опозицію завдяки перемозі Кличка над Чарром - соціолог

"Удар" обігнав Об'єднану опозицію завдяки перемозі Кличка над Чарром - соціолог
Володимир Паніотто: Можлива явка 60-62%. ФОто: obozrevatel.com

Найбільша інтрига останнього місяця перед виборами полягає в тому, чи випередить "Удар" Об'єднану опозицію.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, таку думку сьогодні під час експертної дискусії сказав генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

"Можлива явка 60-62%. Щодо рейтингу, то, за нашими даними, Партія регіонів набирає 23%, "Удар" - 16%, Об'єднана опозиція - 15%, КПУ - 10% і "Свобода" на межі проходження - з похибкою набирає 5%. Партія регіонів традиційно має найбільшу підтримку на Сході та Півдні, а з опозиційних сил "Удар" має 7% навіть на Сході. Тому інтрига останнього місяця - чи випередить "Удар" Об'єднану опозицію", - сказав соціолог.

За його словами, рейтинги "Удару" значно зросли після бою Віталія Кличка з Мануелем Чарром, який відбувся 8 вересня.

"Після бою "Удар" обігнав Об'єднану опозицію. За нашими даними, 37% знають про цей бій та дивилися його, 29% знають, але не дивилися і 33% не знають про бій. Це стало медіа-подією. Із тих, хто її дивився, 29% готові проголосувати за Кличка, а з тих, хто не дивився, лише 9%", - розповів Паніотто.

Експерт також зауважив, що за рівнем довіри населення соціологи поступаються лише церкві і випереджають випереджають навіть журналістів.

"Я не бачу зараз війни соцопитувань, про які пишуть. Великої різниці між ними немає, є різні формулювання питань, але різниця у всіх професійних компаній у межах похибки. Неважливо, хто замовник, якщо ти виконуєш правила міжнародних організацій", - підсумував Паніотто.

Зараз ви читаєте новину «"Удар" обігнав Об'єднану опозицію завдяки перемозі Кличка над Чарром - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути