середа, 30 січня 2013 23:40

УДАР хоче показати, що якісно інший – експерт про відставку спікера

УДАР хоче показати, що якісно інший – експерт про відставку спікера
Сергій Таран. Фото: lenta-ua.net

Ініціативою щодо відставки голови Верховної Ради Володимира Рибака, УДАР має намір показати суспільству, що вони якісно інші, оскільки не підтримуватимуть порушень закону, які допускає Партія регіонів та спікер, прикриваючи їх.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог, директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.

"Щоби мати впевненість про відставку спікера, то для цього потрібна більшість. Більшість в УДАРу, як і в опозиції в цілому немає, тому це нічим не закінчиться", - пояснив політолог.

Окрім того, експерт зауважив, що "це опозиція робить, аби показати себе суспільству, що опозиціонери якісно інші, від депутатів, які складають більшість: голосують особисто, ходять на засідання і є прозорими в своїх витратах та фінансування".

"Одним із елементів цих спроб (показати, що вони інші) — це є питання особистого голосування. УДАР хочуть підкреслити, що вони є іншими. Хоча подібна ініціатива не призведе до реальних наслідків, але вони покажуть суспільству свої наміри", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'янов каже, що підписи Москаля та Ляшка за позачергову сесію несправжні, бо вони були закордоном

Нагадаємо, фракція "УДАР" подала письмове звернення до Верховної Ради щодо ініціювання питання про відкликання Володимира Рибака з посади голови Верховної Ради. "Голова Верховної Ради Володимир Рибак, всупереч Конституції, законам та регламенту, відмовився скликати позачергову сесію парламенту на вимогу трьох опозиційних фракцій. Тому фракція "УДАР" розпочинає збір підписів за відставку спікера Рибака", - підкреслюють в партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

Як повідомлялось раніше, три опозиційні парламентські фракції - "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" - зібрали 158 підписів народних депутатів про скликання позачергової сесії і звернулися з відповідною вимогою до голови Ради Володимира Рибака. Проте він відмовився скликати позачергову сесію Верховної Ради для розгляду ситуації навколо Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «УДАР хоче показати, що якісно інший – експерт про відставку спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути