середа, 09 січня 2013 16:06

УДАР хоче знати, звідки у Арбузова гроші на масажні ванни

УДАР хоче знати, звідки у Арбузова гроші на масажні ванни
Павло Розенко: УДАР не відпустить Арбузова без звіту. Фото: gazetavv.com

Фракція УДАР хоче, аби перший віце-прем'єр Сергій Арбузов прозвітував перед парламентом за свою діяльність на посаді голови Нацбанку. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "ударівець" Павло Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні урядовці обурені лицемірством Королевської: за Тимошенко міністри отримували лише по 9 тисяч

Він нагадав, що Арбузов досі не звільнений парламентом з посади керівника НБУ. "Після його звіту ми будемо приймати рішення – звільняти цю людину за його промахи на посаді, або погоджуватися із пропозицією президента звільнити його у зв'язку із переходом на іншу посаду. Ми неодноразово публічно висловлювали незадоволення діяльністю Національного банку України. Нинішній висуванець Януковича Соркін працював у цій команді, тому теж несе повну відповідальність за те, що відбувається в грошово-валютній системі держави. А проблем маса", - наголосив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецько-єнакіївське плем'я захоплює головні посади в країні – нардеп

За словами політика, УДАР має дуже багато питань до Арбузова. "Нас цікавить, куди поділися майже 15 мільярдів резервів Нацбанку за один рік? Чому так сталося, що резерви опинилися на критичній позначці? Як так відбувається, що уряд розповідає про покращення життя, і що у 2012 році Україна пережила нульову інфляцію, а то й дефляцію, при цьому облікова ставка НБУ за минулий рік практично не змінилася? Чому підприємці, малий та середній бізнес, не можуть взяти кредити у національній валюті під нижчі відсотки, аніж 27-30? Також ми хочемо знати, чому керівництво Нацбанку, розповідаючи про кризові явища, витрачає сотні мільйонів коштів громадян на будівництво своїх нових баз відпочинку, їхні ремонти та закупівлю прозорих ліфтів та масажних ванн", - розказав Розенко.

"Ударівець" впевнений, що Верховна Рада не має права переходити до розгляду питань звільнення Арбузова та призначення його наступника, поки він не відповість на всі ці запитання у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «УДАР хоче знати, звідки у Арбузова гроші на масажні ванни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути