понеділок, 11 березня 2013 16:38

УДАР готує заяву щодо спрощення візового режиму з ЄС

УДАР готує заяву щодо спрощення візового режиму з ЄС
Фото: newsmarket.com.ua

Народний депутат від партії "УДАР Віталія Кличка", перший заступник голови комітету ВР у закордонних справах Валентин Наливайченко переконаний, що під час ратифікації Угоди між Україною та ЄС про спрощення візового режиму, український парламент повинен ухвалити окрему заяву із реальними пропозиціями, що вже потрібно зробити для українців у відносинах з Євросоюзом.

Таку пропозицію депутат вніс на минулому засіданні комітету у закордонних справах, повідомили у прес-службі УДАРу.

Він звернув увагу на те, що сьогодні між Україною та державами-членами Європейського Союзу діє асиметричний візовий режим.  Громадяни України змушені платити за оформлення віз, а громадяни держав-членів ЄС в'їжджають в Україну без оплати будь-яких зборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР розблокує Раду, якщо Янукович і Азаров прозвітують у парламенті - депутат

Тому Український парламент повинен закликати держави-члени Європейського Союзу скасувати оплату за оформлення віз для громадян України, максимально спростити процедуру звернення громадян України за візами до посольств та відмовитись від використання послуг посередників (візових центрів тощо) між громадянами України та диппредставництвами. Проект заяви для ухвалення Верховною Радою депутат зареєстрував у секретаріаті парламенту.

"Ратифікація Угоди про спрощення оформлення віз має стати кроком на шляху до встановлення безвізового режиму з ЄС. Ми очікуємо, що після України країни-члени ЄС найближчим часом ратифікують цю Угоду. Водночас від Українського парламенту подаємо чіткий сигнал нашим європейським партнерам, що слід переходити від дипломатії намірів до дипломатії дій", - каже Наливайченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Риторика Кличка – це технологія президентської виборчої кампанії - Фесенко

"Ми очікуємо, що парламентарі держав-членів Європейського Союзу – члени міжпарламентських груп дружби з Україною внесуть рекомендації урядам своїх країн щодо встановлення безвізового режиму для громадян України. Досить пити шампанське на дипломатичних прийомах. Час зробити реальні кроки назустріч українським громадянам", – наголосив Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «УДАР готує заяву щодо спрощення візового режиму з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути