Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2023 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського зробили заяву про фіналізацію війни

У Зеленського зробили заяву про фіналізацію війни
Росія буде триматись, але до певного часу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті зараз існує так зване накопичення ефекту. Збройні сили України повільно, але впевненно просуваються вперед. Тоді як російські окупанти обороняються. Коли станеться масштабний прорив Сил оборони, росіяни почнуть тікати.

Москва стикається із дефіцитом ресурсів, який потрібен РФ для подальшого ведення війни, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк 29 серпня в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Українські захисники мають дефіцит ресурсу, але просуваються вперед. Б'ють по певних напрямках і поступово вгризаються у перший і навіть другий ешелон російської оборони. Росія триматиметься до певного часу. Але після того, як десь відбудеться суттєвий прорив. Вони не мобілізовані психологічно. Сидять в обороні. Їх масово нищать. Коли наші хлопці прорвуться в тил, на оперативний простір, після цього – обвал лінії фронту. Росіяни тікатимуть на свою територію з ненавистю до тих, хто їх відправив на війну. Це вже будуть зовсім інші процеси в Російській Федерації", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін наказав спецслужбам готуватися до нового заколоту – ЗМІ

Війна такої інтенсивності – це певний обсяг ресурсів. Тож Кремль вже має очевидний дефіцит цього ресурсу. За словами Подоляка, у РФ ресурси не так швидко закінчуються, адже країна-агресорка протягом багатьох років готувалася воювати. Втім, там виникає брак коштів, стає недостатньо можливостей обходити санкції, виробляти зброю.

"Крім того, мобілізація. Хоча Росія постійно погрожує, що проводитиме її наступні етапи. Вони їх дійсно будуть проводити, але ви можете мобілізувати і 400 тисяч, як говорить наш очільник ГУР. Однак треба для цих 400 тисяч знайти амуніцію, зброю, якось злагодити їх, підготувати. Кількісно вони безумовно мають перевагу, але з точки зору якості – все гірше і гірше. Тому абсолютно зрозуміло, що ця війна буде фіналізуватися", – наголосив радник голови Офісу президента.

Росія змушена кидати свої "елітні" військові підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ, для захисту позицій від контрнаступу Збройних сил України. Ймовірність успішного відновлення широкомасштабних наступальних операцій російськими військами вкрай мала, враховуючи явний дефіцит піхоти.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського зробили заяву про фіналізацію війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути