Ексклюзиви
середа, 25 жовтня 2023 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського сказали, чи смерть Путіна закінчить війну

У Зеленського сказали, чи смерть Путіна закінчить війну
Боротьба еліт РФ за владу дезорганізує російську армію в Україні. Фото: eastnews.ua

Смерть російського диктатора Володимира Путіна запустить переворотні процеси в самій Росії, але не закінчить війну проти України.

РФ не припинить бойових дій, але смерть очільника Кремля може дезорганізувати російську армію, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Це ілюзія. Безумовно, війна не закінчиться, тому що Путін - лише один із елементів цієї війни. А в цілому - російська еліта, російські спільноти. Ключова російська сутність в тому, щоб проводити цю війну", - сказав він.

У разі смерті диктатора так звані "вежі Кремля" чубитимуться між собою, конкуруючи за владу і вбиваючи один одного.

"Це непогані процеси, це процеси деструкції. Але я б хотів, щоб ми не жили в тих ілюзіях, що як тільки з Путіним щось станеться, це відразу ж приведе до фіналу війни. Ні, це пришвидшить фінал війни. Але ключовим елементом фіналізації війни є виключно Україна. Україна має довести на полі бою, що Росії не існує як держави", - пояснив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель зробив потужну заяву про війну в Україні

Водночас смерть Путіна та боротьба еліт РФ за владу точно дезорганізує російську армію в Україні.

"Незрозумілих рішень буде набагато більше. Лояльність армії взагалі зникне. Як тільки почнуться оці боярські битви, це означатиме, що по всій Росії приватні армії почнуть між собою воювати. І тоді певні частини з лінії фронту можуть в ці війни заходити, перебазуючись туди - на територію Російської Федерації", - підсумував радник голови ОП.

Зазвичай проникливий російський аналітик-демократ Валерій Соловей передбачає, що Путін смертельно хворий і не доживе до кінця цього року. Як стверджують багато його критиків, це може бути виданням бажаного за дійсне. Або це може бути хитра таємна змова, спрямована на те, щоб роззброїти опонентів Путіна та приспати їхню пильність.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського сказали, чи смерть Путіна закінчить війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути