вівторок, 11 червня 2019 13:55

У Зеленського розраховують на рішення КС до дня виборів

У Зеленського розраховують на рішення КС до дня виборів
Конституційний суд може ухвалити рішення раніше, ніж за місяць, прогнозує представник президента.

Рішення Конституційного суду щодо указу президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів можуть ухвалити раніше, ніж за місяць.

Про це сказав представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський журналістам у перерві засідання суду у вівторок, пише "Інтерфакс-Україна"

"Закон про Конституційний суд дає на прийняття рішення щодо цього питання місяць. Можемо прогнозувати, що не пізніше 29 червня має бути рішення суду, але очікуємо його швидше. Ми не зацікавлені в затягуванні процесу якимось чином", - сказав Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційний суд розглядає законність розпуску Ради

23 травня набув чинності указ президента Володимира Зеленського, який достроково припинив повноваження парламенту восьмого скликання та призначив вибори на 21 липня. Аргументуючи своє рішення, Зеленський заявляв, що коаліції у Верховній Раді не існувало з 2016-го.

Голова парламенту Андрій Парубій заявив, що до виходу фракції "Народний фронт" у травні у складі коаліції було 227 народних депутатів.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народний фронт" надіслали до Конституційного суду подання про неконституційність розпуску парламенту.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розраховують на рішення КС до дня виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути