субота, 15 квітня 2023 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розкритикували прогнози західних ЗМІ для ЗСУ

У Зеленського розкритикували прогнози західних ЗМІ для ЗСУ
Зараз країни Заходу накопичують певний обсяг зброї на випадок, якщо в світі спалахне велика війна. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Інформація західних засобів масового інформування про брак ресурсів у Збройних сил України – це всього лише суб'єктивна аналітика.

Західним медіа слід задуматися про збільшення військової допомоги ЗСУ (якщо її дійсно не вистачає), а не критикувати і тим паче не давати негативних прогнозів, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "24 каналу". Чиновник іще раз нагадав трагічну дату ‒ 24 лютого 2022 року ‒ коли світ скептично поставився до того, чи зможе Україна чинити опір російським окупантам.

"Де ми з вами були в їхній аналітиці. А де ми сьогодні? Нас уже не існувало б. Ми з вами через 14 місяців війни говоримо, тому що нас не існує. Так виглядає ця суб'єктивна аналітика", ‒ пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав нові фото воєнної України та її сміливих захисників

Зараз країни Заходу накопичують певний обсяг зброї на випадок, якщо в світі спалахне велика війна. Однак Подоляк переконаний, що світові лідери сьогодні повинні надати все тій країні, громадяни якої готові покласти життя за демократію та право вільного світу існувати.

"Потрібно не розмірковувати, що у вас є чи немає, а просто все віддати Україні: боєприпаси і все інше. Паралельно з цим прискорити виробництво, тому що завжди є якась країна, яка не хоче вкладати, а це Росія, у свій комфорт. Кремль хоче вкладати лише в агресію", – підсумував радник керівника ОП.

Майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням, пише видання The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розкритикували прогнози західних ЗМІ для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути