середа, 03 березня 2021 22:24

У Зеленського пропонують переглянути резонансні справи проти активістів

У Зеленського пропонують переглянути резонансні справи проти активістів
В ОП хочуть переглянути кримінальні справи проти активістів. Фото: president.gov.ua

В Офісі президента пропонують розробити механізм перевірки резонансних кримінальних справ проти ветеранів та громадських діячів, які боролися з російською агресією, і могли стати жертвами свавілля чиновників, правоохоронців і несправедливих рішень суддів.

Таке рішення було запропоновано в якості відповіді на запит суспільства на справедливість у судах. Про це повідомляє прес-служба ОП.


В Офісі президента не виключають, що сотні ветеранів і активістів не змогли належним чином захиститися від тиску, зазнали несправедливого застосування законів мирного часу до оцінки подій, які сталися в умовах збройної агресії Росії.

"Необхідно законним чином забезпечити перевірку юридичної чистоти всіх рішень, які тоді приймалися, всіх обставин відповідних справ і того, чому люди зазнали несправедливого переслідування або не отримали належного захисту від держави", - сказано в повідомленні.

Також пропонується ініціювати вивчення кримінальних проваджень, які розпочаті з 2014 року за фактами нападів на громадських діячів і до сих пір не завершені встановленням усіх винних.

"Уже відбулася перша нарада на майданчику Офісу глави держави під головуванням керівника Офісу президента Андрія Єрмака, у якому взяли участь представники правоохоронних органів і депутатського корпусу, Міністерства у справах ветеранів і уповноваженого Верховної Ради з прав людини", - додали в ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії винесли вирок українському активістові

Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон Про внесення змін до ЗУ Про запобігання корупції щодо впорядкування окремих питань захисту викривачів. Причиною ветування стали вимоги закону про внесення персональних даних викривачів у базу Єдиного порталу.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського пропонують переглянути резонансні справи проти активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути