пʼятниця, 16 жовтня 2020 16:06

У Зеленського попросили економічну фрі-зону для Буковини

У Зеленського попросили економічну фрі-зону для Буковини
Кандидат у мери Чернівців запропонував Зеленському зробити вільну економічну зону на Буковині. Фото: president.gov.ua

У президента Володимира Зеленського попросили дати Буковині статус вільної економічної зони.

Про це сказав кандидат у мери Чернівців від партії "Слуга народу" Віталій Другановський під час прямого ефіру на Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися результати опитування про вільну економічну зону на Донбасі

Другановський попередив, що в іншому випадку Чернівці стануть "містом збанкрутілих підприємців".

Він запропонував включити шостим пунктом в анкету опитування населення, яке відбудеться 25 жовтня, таке запитання: "Чи підтримуєте ви створення в Чернівецькій області вільної економічної зони "Чернівці"?"

"Крім необхідності залучення інвестицій на Донбас, я хочу запропонувати вам звернути увагу на проблеми і стан економіки Буковини. Оскільки Чернівці першими в Україні взяли на себе удар коронавірусу Covid-19 і найбільше постраждало від цієї пандемії саме моє місто, то економіка регіону перебуває у вкрай важкому стані", - заявив кандидат.

Чернівці здавна славилися як місто підприємців, в якому і зараз живуть талановиті і працьовиті люди. Кандидат у мери спрогнозував, що відновлення від удару по економіці регіон проходитиме десятиліттями, якщо не ввести спеціального інвестиційного режиму хоча б на 5-10 років. Цього часу має вистачити на завершення стратегічних об'єктів і створення своєї "Кремнієвої долини", підкреслив Другановський.

"Відновлення економіки нашого міста після завершення пандемії без спеціального інвестиційного режиму відбуватиметься протягом десятиліть. Якщо не вжити термінових заходів, Чернівці ризикують "прославитися" як місто збанкрутілих підприємців".

13 жовтня президент Володимир Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці для участі в місцевих виборах 25 жовтня, щоб, зокрема, відповісти на п'ять важливих для суспільства запитань.

16 жовтня Зеленський озвучив повний список запитань у день виборів. Одне з них звучить так: "Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?"

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського попросили економічну фрі-зону для Буковини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути