Ексклюзиви
четвер, 19 жовтня 2023 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на заяву Путіна про "переговори"

У Зеленського відреагували на заяву Путіна про "переговори"
Тимчасове призупинення вогню зараз виключно в інтересах Росії. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін не пропонує Україні переговори.

Президент Російської Федерації говорить лише про капітуляцію Києва, заявив радник глави Офіса президента Михайло Подоляк в ефірі Freedom.

"Я не знаю чому у нас все ще продовжують називати будь-які пропозиції Путіна переговорами. Ні, це ніколи не було переговорами і ніколи він не пропонуватиме Україні мир. Він програє війну - це найбільш оптимальний варіант виходу з цієї ситуації для світу, а не лише для України", - розповів він.

Подоляк зазначив, що угода про тимчасове призупинення вогню також в інтересах Путіна, щоб підготуватися до подальших етапів війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на візит Путіна до Пекіну

"Я тут не бачу слів про переговори. Він використовує ось ці слова в момент, коли йдуть якісь загострення. У цьому випадку це Близький Схід. Йому здається, що Україна слабшає з точки зору зовнішніх політичних позицій. Він вважає, що тут можна піддати і, напевно, хтось із російської лобістської мережі підтримає його висловлювання. Відповідно більше тиснутимуть на Україну для визнання тимчасово окупованих територій російськими. А ви прекрасно розумієте, що залишити Росію в частині України - це буде наступна фаза війни", - підсумував політик.

Подоляк пояснив, що це фаза накопичення ресурсів і внутрішнього розшарування України, внутрішні терористичні атаки тощо.

Президент Китаю Сі Цзіньпін назвав російського диктатора Володимира Путіна, який перебуває з візитом у Пекіні, "старим другом". Він також запропонував президенту Росії ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу".

Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ. І нібито це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Путін також відреагував на передачу Україні далекобійних ракет ATACMS, припустивши, що нібито окупанти зможуть їх відбивати.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на заяву Путіна про "переговори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути