Ексклюзиви
середа, 07 вересня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на погрози Путіна зірвати зернову угоду

У Зеленського відреагували на погрози Путіна зірвати зернову угоду
Представник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не бачить підстав для перегляду зернової угоди. Фото: ОП

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на погрози російської сторони щодо зриву зернової угоди.

За його словами, Україна не бачить підстав для її перегляду. Про це він сказав Reuters, коментуючи заяви російського посла в Організації Об'єднаних Націй (ООН) Василя Небензі та президента Росії Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зізнався у свідомому нападі на Україну

"Угода, на наш погляд і на погляд посередників, суворо дотримується. Я вважаю, що такі несподівані та безпідставні заяви (Росії – Gazeta.ua) скоріше свідчать про спробу знайти нові агресивні точки для розмови, щоб вплинути на світову громадську думку і, перш за все, чинити тиск на ООН", – сказав Подоляк.

Міністр аграрної політики Микола Сольський додав, що Росія поки що не ініціювала жодних кроків для зміни зернової угоди.

Володимир Путін під час економічного форуму у Владивостоці заявив, що Росію "нахабно обманули", тому що українське зерно вивозиться не тільки до Африки. За лінією Всесвітньої програми продовольства ООН, стверджує диктатор, завантажили "всього два кораблі з 87". Разом вони нібито вивезли лише 60 тис. т продовольства.

Вивезення українського зерна Путін хоче обмежити. Пообіцяв обговорити це питання з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Василь Небензя на Радбезі ООН заявив, що Росія може відмовитися від продовження зернової угоди в листопаді. Небензя стверджує, що експорт російського продовольства та добрив у рамках цієї угоди так і не розпочався.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на погрози Путіна зірвати зернову угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути