Ексклюзиви
понеділок, 27 червня 2022 10:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на дефолт суверенного боргу Росії

У Зеленського відреагували на дефолт суверенного боргу Росії
Санкції треба застосувати проти всієї банківської системи РФ. Фото: president.gov.ua

Дефолт Російської Федерації демонструє, що антиросійські санкції працюють, а отже їх необхідно надалі посилювати.

Зокрема варто запровадити обмеження проти всієї банківської системи РФ, заявив 27 червня керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

"Антиросійські санкції працюють, тому потрібно їх посилювати. Росія вперше з 1918 року оголосила дефолт суверенного боргу в іноземній валюті", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефолт РФ не допоможе Україні виграти війну - Bloomberg

Санкції перекрили Росії шляхи платежів закордонним кредиторам.

"Наприкінці 26 червня закінчився пільговий період із виплати відсотків у розмірі близько $100 млн, які підлягали виплаті ще до 27 травня. У разі його пропуску останній термін вважається дефолтом. Необхідні санкції проти всієї банківської системи РФ. Зараз важливо це зробити", – додав Єрмак.

Протягом декількох місяців РФ знаходила шляхи обходу обмежень, але 26 червня закінчився пільговий період по виплаті відсотків. Російський уряд вже втратив можливість випускати боргові зобов'язання, деноміновані в доларах. Вже зараз Росія не може позичати у більшості зарубіжних країн.

Під час фінансової кризи в Росії і обвалу рубля в 1998 році уряд президента Бориса Єльцина оголосив дефолт за своїм внутрішнім боргом у розмірі $40 млрд. Востаннє Росія зазнавала дефолту стосовно своїх іноземних кредиторів понад століття тому, коли більшовики відмовилися від боргового тягаря Російської імперії у 1918 році.

Російський Мінфін заплатив кредиторам рублями після відповідного наказу президента РФ Володимира Путіна. За двома випусками доларових єврооблігацій виплатили 12,51 млрд рублів - близько $235 млн за штучним російським курсом. Йдеться про випуски євробондів із погашенням у 2027 та 2047 роках. Кошти перерахували Національному розрахунковому депозитарію.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на дефолт суверенного боргу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути