Ексклюзиви
неділя, 16 жовтня 2022 15:21

У Зеленського нагадали про перспективи переговорів з Путіним

У Зеленського нагадали про перспективи переговорів з Путіним
Заступник глави ОП Ігор Жовква наголосив, що переговори можливі лише на полі бою. Фото: eastnews.ua

Російський президент Володимир Путін раніше був переконаний, що переговори з Україною проходитимуть на його умовах.

Але після семи місяців війни в Україні сформувалась стійка позиція щодо переговорів, сказав заступник керівника Офіса президента Ігор Жовква в інтерв'ю медіаплатформі "Ми – Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цього не буде" – Данілов прокоментував "мрії" Путіна

"Президент України ще на початку війни говорив, якщо Росія вдасться до псевдореферендумів і подальшого приєднання територій, це буде крапка в переговорах. Ми бачимо, що Росія це робить, то про які переговори йдеться? Ця риторика триватиме", – пояснив він.

Зараз Москва ставитиме ультиматуми, малюватиме червоні лінії й говоритиме, що переговори відбулися на українських умовах.

"Єдині переговори можливі на полі бою. От коли ми переможемо, а ми точно переможемо, тоді будуть переговори щодо умов подальшої ситуації на цілому європейському континенті. Ми маємо розуміти, що Росія завжди була, є і буде агресивною", – підсумував Жовква.

30 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий розглянути можливість переговорів із президентом Росії, але вже не з Володимиром Путіним. Це стало відповіддю України на оголошення Путіним анексії чотирьох частково окупованих областей України.

4 жовтня Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони, яким передбачена відмова від переговорів із Путіним.

Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися, заявили 1 жовтня в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського нагадали про перспективи переговорів з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути