пʼятниця, 09 липня 2021 00:40

У Зеленського раптом вирішили зібрати Раду. Що розглядатимуть

У Зеленського раптом вирішили зібрати Раду. Що розглядатимуть
Позачергові засідання Ради відбудуться наступного тижня. Фото: dw.com

Наступного тижня Верховна Рада збереться на два позачергові засідання. Їх може скликати президент Володимир Зеленський.

"Наступного тижня планується два засідання – у вівторок (13 липня) та четвер (15 липня). Швидше за все, їх буде просити скликати президент України. Засідання у вівторок буде присвячене ухваленню закону про реформу "Укроборонпрому" та іншим законопроєктам, зокрема розглядається можливість розгляду законопроєкту про обіг медичного канабісу в першому читанні, про "Укроборонпром" – в другому читанні", розповів голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в коментарі "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Офісом президента вимагають легалізації медичної маріхуани

На засіданні у четвер розглядатимуть екологічні закони.

"Там цілий пакет, близько восьми законів. Вони присвячені різним регулюванням в екологічній сфері, приєднання України до такої екологічної ініціативи як "Смарагдова мережа", підсилення різних моментів у лісовій галузі, тобто екологічні закони. Також закони про цифровізацію, реформу цифрової трансформації. Теж, швидше за все, будуть розглядатися на позачерговому засіданні "закон про paperless", який потрібно до 24 серпня ухвалити, законопроєкт про "Дія Сіті" в другому читанні, законопроєкт про віртуальні активи", деталізував Корнієнко.

У червні Верховна Рада збиралася на 11 пленарних засідань. Усі з них відвідали лише 291 народний депутат або 68%, повідомив Комітет виборців.

Шестеро осіб не були зареєстровані на жодному засіданні. Це Віктор Медведчук, Тарас Козак і Вадим Столар з ОПЗЖ, Степан Івахів із групи "Партія "За майбутнє", Леся Василенко з "Голосу", позафракційний Олесь Довгий.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського раптом вирішили зібрати Раду. Що розглядатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути