понеділок, 19 серпня 2019 16:00

У заступниці Луценка знайшли "прослушку"

У заступниці Луценка знайшли "прослушку"
На знайдену "прослушку" викликали слідчо-оперативну групу СБУ та зареєстрували кримінальне провадження. ФОТО: Facebook-сторінка Лариси Сарган

У службовому кабінеті заступниці генпрокурора Анжели Стрижевської знайшли встановлені без дозволу прослуховувальні засоби. Їх пов'язують із адмінпротоколом, складеним на директора НАБУ Артема Ситника.

Про це у Facebook повідомила прес-секретарка Луценка Лариса Сарган.

Після виявлення "прослушки" викликали слідчо-оперативну групу СБУ та зареєстрували кримінальне провадження.

"Ми пов'язуємо це із тим, що саме цей заступник – Анжела Стрижевська – є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол щодо А. Ситника. Для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника генпрокурора, або від самого генерального прокурора. Відповідно, у даному випадку мав би бути дозвіл від керівника САП-заступника генпрокурора. Натомість жоден із заступників ГПУ, генпрокурор чи керівник САП таку "прослушку" не санкціонували", — написала Сарган.

На Ситника склали адмінпротокол за можливе порушення при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз на Рівненщині. На засіданні 20 серпня мають заслухати свідків сторони обвинувачення та захисту. Директор НАБУ має долучитися до засідання Сарненського суду через відеозв'язок із Києва із Солом'янського райсуду.

Зараз ви читаєте новину «У заступниці Луценка знайшли "прослушку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути