пʼятниця, 27 жовтня 2017 17:49

У віце-прем'єра Кістіона з'явиться новий радник

У віце-прем'єра Кістіона з'явиться новий радник
Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон взяв собі нового радника з групи "Єнакієвські"

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон взяв собі нового радника з групи Юрія Іванющенка, яку в ЗМІ називають "єнакієвські". Екс-заступник міністра енергетики часів Януковича Олексій Пшеничка радитиме Кістіону, як реформувати вугільну галузь.

Це призначення викликало різкий резонанс і конфліктну дискусію. Більшість експертів галузі ставлять під сумнів декларовані Кабінетом міністрів обіцянки реформувати вугільну галузь. Повернення функціонерів часів Януковича, афільованих з "єнакіївськими", пов'язують з прагненням відновити перевірені корупційні схеми і налагодити тіньові потоки. Конфлікт розвивається на тлі загострення ситуації із заборгованістю по заробітній платі перед шахтарями.

"Люди Януковича вже сьогодні присутні в керівництві галуззю. Наприклад, Пшеничка. І, на жаль, їх дуже добре сприймають у кабінетах Міністерства палива та енергетики. На жаль. Тому довіри (до реформаторів з Міненерговугілля) ніякої немає, є тільки зростаюча заборгованість по заробітній платі перед шахтарями", - прокоментував повернення кадрів часів Януковича в галузь глава незалежних профспілок вугільників Михайло Волинець в ефірі телеканала NewsOne.

Пшеничка Олексій Васильович народився 1976 року. З 2002-го обіймав керівні посади в Міненерговугілля. Очолював ДП "Вугілля України" і був фігурним у декількох кримінальних справах про великі розкрадання в ДП "Вугілля України" і ДП "Красноармійськвугілля". Після Революції гідності тривалий час був відсутній в Україні через зв'язок з Юрієм Іванющенко.

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон - близький соратник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Нещодавно Кістіон заявив в інтерв'ю "Економічній правді", що формула "Роттердам плюс" не містить порушень.

Зараз ви читаєте новину «У віце-прем'єра Кістіона з'явиться новий радник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути