субота, 25 вересня 2021 01:25

У Венеціанській комісії хочуть оцінити закон про олігархів за підписом Зеленського

У Венеціанській комісії хочуть оцінити закон про олігархів за підписом Зеленського
Рада ухвалила законопроєкт про олігархів президента Зеленського. Фото: ОП

Голова Венеціанська комісія Джанні Букіккіо попросив президента України Володимира Зеленського надати для висновку Комісії закон про олігархів у редакції, підписаній главою держави.

Про це йшлося під час їх телефонної розмови, яка відбулась за ініціативи Букіккіо, повідомили у прес-службі Зеленського.

"Голова Венеціанської комісії звернувся з проханням надати Комісії проголосований текст закону в редакції, підписаній главою держави, для розгляду та підготовки відповідного висновку", - йдеться у повідомленні.

Також політики обговорили проєкти законів України, які перебувають на розгляді Верховної Ради та спрямовані на вдосконалення конституційної процедури, порядку призначення суддів Конституційного Суду, а також стосовно відбору суддів до КСУ.

Крім того, обговорювалося формування Етичної ради, яка перевірятиме на доброчесність кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя. "Президент України та голова Венеціанської комісії підкреслили, що цей процес має завершитися якомога швидше, а всі наявні наразі перешкоди – усунуті", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про олігархів не будуть переголосовувати - представник президента

23 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт президента Володимира Зеленського "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

За проголосували 279 народних депутатів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через 6 місяців з дня набрання ним чинності. Він втрачає чинність через 10 років з дня введення його в дію.

Зараз ви читаєте новину «У Венеціанській комісії хочуть оцінити закон про олігархів за підписом Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути