Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2008 14:05

У Ющенка вважають, що Янукович не вшанував жертв Голодомору через Москву

Відсутність лідерів Партії регіонів, насамперед Віктора Януковича, на усіх державних заходах зі вшанування пам"яті жертв Голодомору у поминальну суботу, 22 листопада, "продиктована" Москвою і свідчить про реальну позицію ПР.

У цьому переконаний заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба глави держави.

"Особливе обурення у виборців викликало ігнорування лідерами Партії регіонів закликів церковних ієрархів, передусім Вселенського Патріарха Варфоломія І та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, пом"янути спільною молитвою невинно убієнних сталінським режимом", - заявив Кислинський.

У нього "складається враження, що поведінка "регіоналів" протягом поминальних днів до деталей вивірялася з позицією тих, кому досі вигідно виправдовувати злочини комуністичного режиму та проголошувати організатора геноциду Сталіна ефективним менеджером".

"Публічні заяви речників Партії регіонів підтверджують, що йдеться не про думку окремих членів партії, а про свідому позицію політичної сили, яка фактично під диктовку бере у лапки термін Голодомор", - заявляє заступник глави секретаріату президента.

"Занадто ретельно найбільша фракція українського парламенту звіряє свою позицію з думкою закордонних чиновників. Чи не кожен візит до Москви приносить корективи у позицію Партії регіонів як щодо сторінок історії, так і щодо сучасного та майбутнього України", - стверджує Кислинський.

На переконання заступника глави секретаріату Віктора Ющенка, відмова найбільшої опозиційної партії відзначити скорботну дату разом із власним народом ставить під сумнів її щирість у намаганні стати загальнонаціональною силою.

"Брак політичної самодостатності, світоглядна незрілість та неспроможність на ділі сповідувати європейські цінності – політична сила з таким багажем не має майбутнього у демократичній Україні", - вважає Кислинський.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка вважають, що Янукович не вшанував жертв Голодомору через Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути