Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2009 14:43

У Ющенка хочуть доробити його Конституцію

У Ющенка хочуть доробити його Конституцію

Заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук виступає за доопрацювання проекту Конституції президента Віктора Ющенка з урахуванням зауважень "Венеціанської комісії".

Про це вона сказала на брифінгу у понеділок.

"Венеціанська комісія" зробила свої зауваження і попередження щодо деяких положень проекту Конституції. Безумовно, з урахуванням пропозицій "Венеціанської комісії" проект може і має бути доопрацьовано", - сказала Ставнійчук.

Вона нагадала, що зауваження "Венеціанської комісії" мають рекомендаційний характер і, зокрема, вони стосувалися положення проекту Конституції про те, що будь-які зміни до Конституції мають прийматися на референдумі.

Водночас Ставнійчук не бачить підстави для відкликання з Верховної Ради проекту Конституції, внесеного Ющенком, тому що цей проект мають розглянути парламент і Конституційний Суд, які також можуть висловити свої зауваження.

У свою чергу присутній на брифінгу міністр юстиції Микола Оніщук зазначив, що у "Венеціанської комісії" було багато зауважень, які будуть корисними для подальшої роботи над реформуванням Конституції, але не всі ці зауваження потрібно враховувати, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка хочуть доробити його Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути