четвер, 30 квітня 2009 15:39

У Ющенка підтримали "атомну" домовленість Тимошенко з Путіним

У Ющенка підтримали "атомну" домовленість Тимошенко з Путіним
Україна має намір укласти з РФ угоду про спільну кооперацію для добудови двох атомних енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Про це прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції.

"Ми домовилися про те, що ми добудовуємо спільно два атомні енергоблоки на Хмельницькій АЕС таким чином, що всі роботи, які здійснюватимуть російські підприємства, кредитувати буде російська сторона під посилення експорту, а все, що поставлятиметься з території України для комплектації і будівництва, фінансуватиметься українським бюджетом", - сказала Тимошенко.

За її словами, в даний час сторони готують відповідну міжурядову угоду.

Водночас у Ющенка схвалили пропозицію Володимира Путіна щодо будівництва двох блоків Хмельницької АЕС. Про це сказав уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

За його словами, запропонована Путіним модель кредитування будівництва енергетичних потужностей є загальноприйнятою в світовій практиці.

Крім того, адекватною витратам є і запропонована сума кредиту. Соколовський додав, що таке будівництво дасть можливість забезпечити нові робочі місця в Україні.

Нагадаємо, 29 квітня ц.р. під час візиту прем"єр-міністра Юлії Тимошенко до Москви Путін заявив, що Росія готова надати Україні зв"язаний кредит в обсязі 4 млрд дол. в рамках будівництва двох блоків Хмельницької АЕС.

За матеріалами: РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка підтримали "атомну" домовленість Тимошенко з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути