Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2011 06:15

У Тимошенко вірять, що Євросуд швидко розбереться зі скаргою екс-прем'єра

У Тимошенко вірять, що Євросуд швидко розбереться зі скаргою екс-прем'єра

Розгляд скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини може відбутися за прискореною процедурою.

Про це заявив екс-захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко в ефірі 5 каналу, коментуючи заяву урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лутковської, що розгляд справи в суді може зайняти від півроку до п'яти років.

Він пояснив, що розгляд справи дійсно може тривати 5 років, за умови, якщо відповідний позов розглядається у звичайному режимі.

"Я не очікував іншого коментара від представника держави в Європейському суді з прав людини. До речі, це правильний коментар, якщо говорити про те, що справа буде рухатися в звичайному режимі", - зазначив він.

Водночас Власенко наголосив, що згідно до регламенту Європейського суду з прав людини справа може розглядатися у прискореному режимі.

"У Європейському суді з прав людини є така процедура, яка передбачена 41-м параграфом регламенту, і вона називається: надання якійсь справі статусу справи з прискореним режимом розгляду", - уточнив депутат.

"Ми сподіваємося , що скарзі Тимошенко буде надано такий статус, і ця скарга буде розглянута в значно більш швидкому режимі, ніж той, про який говорила представниця міністерства юстицій. Звичайно, це займе якийсь час, але не роки, як пробують нам нав'язати думку ", - заявив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко вірять, що Євросуд швидко розбереться зі скаргою екс-прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути