Ексклюзиви
середа, 24 червня 2009 18:11

У Тимошенко покладають великі надії на Зурабова

У Тимошенко покладають великі надії на Зурабова
Уряд України розраховує, що призначення нового посла Росії в Україні послужить зміцненню відносин між країнами.

Про це сказав перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, відповідаючи на питання, як в українському уряді оцінюють можливе призначення Михайла Зурабова послом РФ в Україні.

"Я особисто з ним не знайомий, тому мені складно давати оцінку і прогнозувати щось, але сподіваюся, що посол сприятиме зміцненню відносин між нашими державами", - сказав Турчинов.

У той же час глава комітету з іноземних справ Верховної Ради Олег Білорус називає прийнятною для України кандидатуру Михайла Зурабова як посла Росії.

"Немає найкращих або ідеальних відносин. Але якщо Україна видасть агреман, а я сподіваюся, що вона його видасть на ім"я Зурабова, то це буде прийнятний, можливо, мінімально достатній, але прийнятний варіант", - сказав Білорус.

За його словами, Зурабов людина відома у Росії, "молода, активна".

При цьому Білорус нагадав, що Зурабов є претендентом на посаду посла також як і інші претенденти. "Але в Кремлі усі вирішує президент", - підкреслив глава профільного комітету, додавши, що рішення про призначення посла буде прийнято виходячи з інтересів Росії й України.

У той же час парламентарій ще раз підтвердив свою позицію про те, що новий посол Росії в Україні буде призначений не раніше осені. "Такі справи не робляться так швидко", - сказав Білорус.

На думку глави комітету, із призначенням Зурабова послом Росії в Києві російська політика щодо України буде політикою нового президента Росії Медведєва. "Політика непроста, яка активно або навіть агресивно захищатиме інтереси Росії", - сказав Білорус.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко покладають великі надії на Зурабова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути