вівторок, 01 березня 2011 11:20

У Тернополі за "повістки від Януковича" затримали двох націоналістів

 

Активісти ГО "Зарваницька ініціатива" Андрій Бодюк та Максим Корельський понад годину провели у громадському пункті охорони порядку у Тернополі. Їх на вулиці затримали міліціонери.

"Ми з другом приїхали зі Львова. Ішли по вулиці Тарнавського у Тернополі. Зупинилися біля стовпа. Почали клеїти оголошення про зустріч із нашою громадською організацією. Мали із собою ще повістки від Януковича", - розповів Бодюк.

Він зазначив, що ці листівки хлопці збиралися роздавати.

"Це була паралельна акція, нас попросив їх роздати наш товариш Степан Барна. Він належить до нашої організації, а ще координує "За Україну", - сказав активіст.

Громадський рух "За Україну" організував у місті флеш-моб "Повістка від Януковича". Акцію присвятили річниці правління президента.

У "повістках" було зазначено, що адресовані вони громадянину України. Вказані звинувачення – "Ви вважаєте Степана Бандеру Героєм України? Розмовляєте українською? Не хочете платити за надто дорогі комунальні послуги?" Ще в одній графі стояв штамп "Явка обов'язкова" із приписом: "Якщо ви не з'явитеся добровільно, вас буде доставлено примусово".

За словами Бодюка, до них підійшов міліціонер і почав перевіряти документи.

"За кілька хвилин підійшов ще один правоохоронець. По формі було видно, що це міліція. Сказали, ходіть з нами. Своїх документів при цьому не показували. Пояснили, що розклеювати оголошення на стовпи не можна", - повідомив він.

До відділення охорони порядку хлопці добралися за 5 хвилин. Пробули там понад годину.

"У нас хотіли взяти паспорти. Але ми їх тільки показували. Побачили львівську прописку - почали запитували, чого ми зі Львова до Тернополя приїхали", - пригадав хлопець.

Протокол хлопці відмовилися підписати. Відпустили їх, коли приїхав координатор "За Україну" Степан Барна.

Сам Барна назвав це затримання неправомірним.

"Немає жодного свідка, який би бачив, як хлопці клеїли листівки. А мало би бути два свідки. Інакше це недоконаний факт. Міліція каже, розклейка суперечить закону про благоустрій території міста. Відколи вибори відбуваються – усі стовпи у місті заклеєні. А скількох активістів затримали від тої ж Партії регіонів? Жодного протоколу не було! Це цілеспрямована дія, щоб затримати саме наших представників", - додав Барна.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі за "повістки від Януковича" затримали двох націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути