середа, 11 грудня 2013 21:15

У Тернополі на площі залишилися жінки і старші люди. Чоловіки їдуть до Києва

Сьогодні вдень пересуватися у Тернополі найкраще було пішки. Люди масово ішли на Театральну площу. Страйк набув ще більшової масовості через нічний штурм у Києві.

Близько полудня від озера і до центрального стадіону утворилася велика "тягнучка", завдовжки майже чотири кілометри. Усі маршрутки зупинилися, пропускаючи колону мітингувальників. Молодь іде на майдан із прапорами та стрічками. Співають українських пісень. Шофери сигналять із кабін, підтримуючи їх. У церквах міста лунає передзвін церковних дзвонів.

На сходах театру, що слугують сценою, священики у мікрофон моляться "Отче наш" і "Богородице". Просять Бога, щоб дав сили витримати усе.

На площі уже понад 10 тисяч людей. Стоять із синьо-жовтими прапорами та партійною символікою. Плакатів мало.

Зі сцени оголошують, що уже понад 20 людей подали до міліції заяви про порушення кримінальних справ проти керівників майдану.

"Але у приватних розмовах вони зізнаються, що їх до цього змушували", - каже ведучий.

Для тернополян організували вільний мікрофон, щоб кожен міг висловити свою думку. Якщо зранку на сцені виступали представники політичних сил, то опівдні -- уже прості люди. Говорять про цинізм Януковича, який лише учора запевняв, що силового варіанту не буде, але вже цієї ночі відбувався штурм.

"Ми уже відправили 2 автобуси по 30 людей на Київ. Ще за півгодини маємо відправляти чотири автобуси. Шукаємо транспорт, щоб умістити усіх охочих. Хоча станом на зараз кількість охочих їхати і кількість місць в автобусах і маршрутках збігається. Зараз основне – якнайбільше людей відправити до столиці", - говорить о першій Сергій Корольчук із прес-центру тернопільського майдану.

Зазначимо, до пам'ятника Шевченку, де збирають людей на Київ, і далі сходяться тепло вдягнені чоловіки. Під'їздять уже і великі автобуси "Неоплани". Священики благословляють тернополян у дорогу. На площі залишаються переважно жінки і люди старшого віку.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі на площі залишилися жінки і старші люди. Чоловіки їдуть до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути