вівторок, 25 жовтня 2011 18:17

У "Свободі" запідозрили, що Томенко - засланий козачок у лавах опозиції

У "Свободі" запідозрили, що Томенко - засланий козачок у лавах опозиції

ВО "Свобода" вимагає від віце-спікера ВР, бютівця Миколи Томенка у судовому порядку вибачитися за "безпідставні наклепи" на адресу націоналістичного об'єднання. Разом з тим, націоналісти запевняють, що від початку не хотіли, аби цей конфлікт набув публічності, проте поведінка Томенка виявилась надто провокативною.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, коментуючи вимогу партії до Томенка, аби той спростував свої слова, озвучені в інтерв'ю "Газеті по-українськи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народ у Львові, Тернополі, Франківську бачить, як "Свобода" з "Регіонами" ділять аптеки чи магазини" - Томенко

"Попередньо ми відправили Томенку листа. Ми не хотіли, щоб цей конфлікт був публічним. Пройшло три дні від суботи. Він мав час вибачитись. Але жодної реакції так і не було. Тому ми були змушені вдатись до такого кроку, бо інших способів захисту своєї гідності та честі у нас не залишилось", - відзначив Сиротюк.

На його переконання, бютівець озвучив безпідставні звинувачення.

"Якби він заявив конкретно, яку лікарню у Львові чи Франківську, чи ще десь разом роздерибанили Партія регіонів і "Свобода", тоді ми б відповідали по факту. Натомість з його боку було лише голослівне звинувачення. Тому ми й хочемо з'ясувати у суді, що мав на увазі Томенко", - пояснив націоналіст.

Крім того, на його думку, цей позов не розсварить "Свободу" із "Батьківщиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильники "Свободи" і "Батьківщини" поскандалили через Тягнибока

"Вчора на засіданні Комітету опору диктатурі ми підняли це питання перед Турчиновим та Соболєвим. Вони сказали, що подібна заява не є партійною думкою, і що це ініціатива Томенка, яку вони не підтримують. Бютівці послались на те, що це може бути результатом певних внутрішньопартійних розборок", - зауважив Сиротюк.

За припущенням свободівця, Томенко може таким чином вести власну політичну гру і, можливо, "шукає собі іншу політичну домівку".

"Якби Томенко не влаштовував Партію регіонів на посаді віце-спікера ВР, то вона б давно посадила когось свого на це місце. Отже, їм вигідний саме такий заступник голови парламенту", - вважає націоналіст.

"Ця заява покликана не проти "Свободи" чи "Батьківщини", а озвучена задля розколу Комітету опору диктатурі. Томенко спеціально кинув таке повідомлення", - резюмували у "Свободі".

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" запідозрили, що Томенко - засланий козачок у лавах опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути