понеділок, 05 листопада 2012 03:16

У "Свободі" переконані, у разі перевиборів вони матимуть, як мінімум, удвічі більше голосів

У "Свободі" переконані, у разі перевиборів вони матимуть, як мінімум, удвічі більше голосів
У "Свободі" заявили, що завжди готові до будь-яких радикальних кроків, які дозволять реалізувати їхню мету. Фото: Анатолій БАБАК

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" готове до найбільш радикальних кроків, навіть до перевиборів, однак поки що всі сили партія концентрує на боротьбі в округах.

Про це Gazeta.ua заявив керівник прес-служби "Свободи", кандидат у народні депутати Юрій Сиротюк, коментуючи заяви колег із опозиційного табору щодо можливого обнуління списків партій на знак протесту проти фальсифікацій на виборах.

"Ми ще не чули офіційної заяви "Батьківщини" як нашого партнера. Були лише заяви окремих її представників, – говорить "свободівець". – Але для того, щоб ухвалити таке рішення, потрібна не просто заява когось зі спікерів чи керівника прес-служби "Свободи", а потрібні певні юридичні кроки, з'їзди тощо".

За словами Сиротюка, ВО "Свобода" як найбільш рішуча й радикальна опозиційна політична сила завжди готова до будь-яких кроків, які дозволять реалізувати їхню мету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі обнулення списків опозицією, перевибори має призначати нинішній склад ВР - КВУ

"Усі розуміють, що якби були дочасні вибори, то результат "Свободи", як мінімум, удвічі був би більшим. Але офіційного такого рішення ще не приймалося. Ми з керівництвом "Батьківщини" узгодили, що 5 листопада розпочинаємо пікетувати Центральну виборчу комісію з вимогою припинити беззаконня й свавілля під час виборів. На цьому мітингу будуть лідери "Батьківщини" й "Свободи". Можливо, там почуємо офіційну пропозицію", – зауважив "свободівець".

Він також додав, що наразі в партії продовжують боротьбу за кожен виборчий округ.

"Дуже не хотілося б, щоб за цими заявами ми перестали боротися за збереження результатів цих виборів. У нас ще є 223 округ, а також проблеми в інших округах. Ще не закінчилася ця виборча кампанія. Її ще треба довести до логічного завершення", – наголосив Сиротюк.

Нагадаємо, один із лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" (третій номер у партійному списку), народний депутат Анатолій Гриценко в неділю заявив про необхідність провести з'їзд партії, де "обнулити списки" і відмовитися йти у Верховну Раду "у зв'язку з фальсифікацією результатів виборів". У партії "УДАР" також підтвердили готовність до розвитку такого сценарію.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" переконані, у разі перевиборів вони матимуть, як мінімум, удвічі більше голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути