вівторок, 04 червня 2013 00:47

У "Свободі" не погодяться на вибори мера без Київради: "Це шулерські ігри"

У "Свободі" не погодяться на вибори мера без Київради: "Це шулерські ігри"
Іллєнко: "Ми наполягатимемо на тому, що мають бути одночасно і вибори мера, і Ради". Фото: Анатолій БАБАК

Розмови про призначення виборів лише київського міського голови без виборів Київради – "це шулерські ігри".

У цьому переконаний народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко.

"Усі прекрасно розуміють, що вибори мера Києва без Київради – це по суті вибори англійської Королеви, – говорить він. – Адже на сьогодні повноваження столичного міського голови дуже обмежені. Проте коли є мер і з ним в одному режимі працює більшість у Київраді, то тоді він має реальний вплив. Коли ж він голова, а Київрада така, як зараз, то, звичайно, він не проведе жодного рішення. Тому сенс такого його існування просто зводиться до нуля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби у Лондоні чи Парижі відмінили вибори, наступного дня там була б революція" – нардеп

"Свободівець" припустив: "Вони, можливо, хочуть розіграти таку карту, зробити ніби таку подачку киянам, що вибирайте міського голову, але ж Київраду ми вам не дамо обрати. Однак ми наполягатимемо на тому, що мають бути одночасно і вибори мера, і Ради".

Щодо заяви лідера Компартії Петра Симоненка щодо можливості призначення позачергових київських виборів на осінь цього року, Іллєнко заявив: "Комуністи, як завжди, лицемірять. Тому що коли голосувалося питання про вибори у Києві, фракція комуністів дала рівно стільки голосів, щоби з одного боку їх не могли звинуватити в тому, що вони не голосували, але з іншого боку, щоби постанова гарантовано не пройшла. Тобто це свідома така політика. Я впевнений, що так буде і цього разу. Комуністи не є самостійною політичною силою – це сателіт Партії регіонів. Вони діють так, як їм каже ПР. Тому сподіватися на їхню самостійну позицію не доводиться. Якщо Партія регіонів дасть їм відмашку проголосувати, то вони проголосують".

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" не погодяться на вибори мера без Київради: "Це шулерські ігри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути