Ексклюзиви
середа, 30 січня 2013 00:53

У США планують "узаконити" нелегалів й посилити кордони

У США планують "узаконити" нелегалів й посилити кордони
Фото: iipdigital.usembassy.gov

Двопартійна робоча група Сенату США запропонувала дозволити нелегалам претендувати на американське громадянство. Пропозиція окреслює шлях до громадянства для майже 11 мільйонів іноземців, які перебувають у США нелегально.

Прикметно, що свою позицію щодо імміграції круто змінила республіканська партія. Після поразки на президентських виборах та з огляду на очевидне скорочення електоральної бази республіканців, останні тепер шукають шляхів сподобатись іспаномовній громаді, яка найбільш динамічно зростає в Америці.

Погоджена сенаторами від демократичної партії та сенаторами-республіканцями пропозиція дає нелегалам шанс отримати громадянство, але водночас вимагає посилити контроль за кордонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США надумали обірвати зв'язки між американським та російським народами

Сенатор-республіканець Марко Рубіо наполягає, що без суворого контролю на кордоні, нелегалів, які вже перебувають у США та таки отримають легальний статус в результаті реформи, за кілька років змінять нові "непрошені гості".

"Зафіксовані у проекті принципи не просто наполягають на посиленні контрою за кордонами, вони гарантують, що за кілька років ми не опинимось в аналогічній ситуації", - сказав Рубіо.

Слід зазначити, що президент США Барак Обама вже висловив підтримку пропозиції сенаторів. Очікується, що сьогодні під час візиту до Лас-Вегаса Обама представить власний проект імміграційної реформи.

Зараз ви читаєте новину «У США планують "узаконити" нелегалів й посилити кордони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути