Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2024 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У США зробили заяву про план перемоги України перед візитом Зеленського

У США зробили заяву про план перемоги України перед візитом Зеленського
Президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден у Вашингтоні, вересень 2023 року. Фото: president.gov.ua

Білий дім поки не знайомий зі змістом плану перемоги України від президента Володимира Зеленського.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден доручив "зрушити небо і землю" для допомоги Україні. Про це сказав директор із питань Європи Ради національної безпеки США Майкл Карпентер в інтерв'ю "Голос Америки".

"Ми - у постійній комунікації з нашими українськими партнерами з усіх питань. Однак у цьому конкретному випадку, я так розумію, президент Зеленський хотів приїхати сюди та поінформувати про цей план президента Байдена особисто", - сказав Карпентер.

"Ми не ознайомлені з планом, але президенти матимуть можливість незабаром провести цю розмову, а також узгодити свої стратегічні цілі до кінця роботи цієї адміністрації, що буде дуже важливо", - додав американський посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО має передати Україні якнайбільше зброї, так швидше закінчиться війна - генсек

Карпентер сказав, що Байден "абсолютно рішуче налаштований підтримати Україну та поставити її в найсильнішу позицію наприкінці свого терміну перебування на посаді".

"Він (Байден. - Gazeta.ua) доручив усім нам, хто працює на нього, зрушити небо і землю, щоб переконатися, що ми надаємо усю, особливо військову допомогу, але також допомогу в енергетичній безпеці, допомогу, яка була частиною законопроєкту про додаткове фінансування, який схвалили у квітні - щоб виділити все це якомога швидше", - заявив директор із питань Європи Ради нацбезпеки США.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

13 червня Зеленський і Байден підписали угоду з безпеки, розраховану на 10 років.

У вересні Зеленський повідомив, що Байдену буде представлено план перемоги України. Жодного заморожування війни, сказав президент України.

Зараз ви читаєте новину «У США зробили заяву про план перемоги України перед візитом Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути