субота, 20 серпня 2016 11:41

У США розслідують зв'язки Януковича з американськими фірмами

У США розслідують зв'язки Януковича з американськими фірмами
фото: zn.ua

Правоохоронці США почали розслідувати зв'язки Віктора Януковича з іноземними фірмами. Підозрюють, що місцеві компанії могли допомагати корупційній діяльності екс-глави держави.

Про це передає СNN.

У поле зору Міністерства юстиції та ФБР потрапила діяльність фірми колишнього головного менеджера кандидата в президенти США Дональда Трампа Пола Манафорта. Розслідування проводиться також і щодо інших фірм, пов'язаних з колишнім українським урядом, наприклад щодо Podesta Group. Її очільник - Тоні Подеста - брат Джона Подести, який керує виборчим штабом кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Офіційно ФБР, Міністерство юстиції та Манафорт відмовилися від коментарів. Podesta Group заявила що найняла адвокатів для вивчення відносин Януковича з організацією. Раніше НАБУ повідомило, що Пол Манафорт фігурує у списку прізвищ так званої "чорної бухгалтерії Партії регіонів". Крім того, агентство АР з посиланням на електронні листи заявило про таємну операцію Манафорта з лобіювання у Вашингтоні Партії регіонів під час правління позбавленого звання президента Віктора Януковича.

На початку серпня видання The New York Times опублікувало матеріал, у якому йшлося про роль Манафорта в українській політиці. Зокрема зазначалося, що глава передвиборчого штабу Трампа працював з Ахметовим, Фірташем і Льовочкіним і створив "Опоблок". Льовочкін оплачував роботу Манафорта, але його помічник відмовився сказати, чи отримує Манафорт плату зараз, і про яку суму йдеться. Крім того, видання The New York Times повідомляло, що екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів протягом 2007-2012 років з прихованої каси "Партії регіонів".

Водночас Манафорт заперечив отримання будь-яких грошей.

Читайте також: Адвокат Януковича просить допитати нинішню владу

Зараз ви читаєте новину «У США розслідують зв'язки Януковича з американськими фірмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути