середа, 11 грудня 2013 11:49

У США поведінка української влади викликала відразу

Автор: фото: lifedon.com.ua
 

Офіс держсекретаря США Керрі висловив відразу до дій влади під час мирного протесту в Києві вночі 11 грудня.

" США висловлюють свою відразу з приводу рішення української влади відреагувати на мирний протест на київському Майдані використанням спецназівців, бульдозерів і кийків, а не повагою до демократичних прав і людської гідності", - заявив Керрі.

"Така відповідь не є прийнятним і не підходить демократії", - йдеться в заяві.

"Минулого тижня в Брюсселі та Молдові, я підкреслив публічно важливість того, щоб усі сторони уникали насильства і закликав президента Януковича виконати очікування українських людей, - нагадав він.

"Ми повідомляємо уряду про нашу занепокоєність. Як дав зрозуміти віце-президент Байден під час розмови з Януковичем і під час їхньої телефонної розмови вчора, повага демократичних принципів в тому числі свободи зібрань, має фундаментальне значення для підходу Сполучених Штатів до України. Це універсальна цінність, не тільки американська", - зазначив він.

"Протягом декількох тижнів ми закликали президента Януковича і його уряд прислухатися до голосів його людей, які вимагають миру, справедливості і європейського майбутнього. Замість цього лідери України, як виявилося сьогодні зробили інший вибір", - коментує Керрі.

"Ми закликаємо до максимальної стриманості. Життя людини має бути захищено. Українська влада несе повну відповідальність за безпеку українського народу. Тоді як вулицями Києва звучать церковні дзвони, Сполучені Штати стоять поряд з народом України. Він заслуговує кращого", - заявив Керрі.

Зараз ви читаєте новину «У США поведінка української влади викликала відразу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути