пʼятниця, 28 жовтня 2022 01:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У США озвучили терміни передачі систем NASAMS Україні

У США озвучили терміни передачі систем NASAMS Україні
NASAMS почнуть надходити в Україну вже в листопаді. Фото: militaryanalizer.com

Вже на початку листопада 2022 року Україна отримає перші системи протиповітряної оборони NASAMS, які були виготовлені спеціально для неї.

Решта систем будуть передаватися в міру готовності, заявив Міністр оборони США Ллойд Остін в ході брифінгу під час презентації Стратегії національної оборони США, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми наполегливо працювали над передачею систем NASAMS. Очікуємо, що на початку наступного місяця ми зможемо їх отримати та здійснити підготовку військових"- сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай літають, ми їх будемо збивати" – у Генштабі поділилися успіхами ППО

Остін додав, що США передадуть Іспанії пускові установки системи протиповітряної оборони Hawk, замість тих, які будуть відправлені в Україну. Зараз США працюють над навчанням військових ЗСУ роботі з цією системою.

"Продовжуємо наполегливу роботу, щоб гарантувати, що там, де це можливо, країни якнайшвидше передають засоби ППО для підтримки України"- резюмував міністр.

Ізраїль має обмеження щодо постачання окремих ізраїльських систем протиповітряної оборони Україні. Тому Ізраїль не передаватиме ППО Україні.

Командувач збройними силами Литви генерал Вальдемарас Рупшис заявив, що запропонує не передавати Україні самохідні гаубиці PzH 2000 і системи ППО NASAMS. За його словами, Литва не зможе виконати зобов'язання перед НАТО, якщо передасть зброю Україні.

Зараз ви читаєте новину «У США озвучили терміни передачі систем NASAMS Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути