вівторок, 11 грудня 2012 17:53

У США назвали лист Кузьміна до Обами ганьбою української дипломатії

У США назвали лист Кузьміна до Обами ганьбою української дипломатії
Фото: radiosvoboda.org

У Сполучених Штатах першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна оглядачі назвали "порушником прав людини" і підтримали рішення американського посольства у Києві скасувати йому візу.

Зміст листа Кузьміна президентові США Бараку Обамі схожий швидше на скаргу пересічного громадянина країни, а не посадовця високого рангу, стверджують американські юристи та політологи, передає "Радіо Свобода".

Якби Ренат Кузьмін був звичайним українцем, слабку англійську та брак дипломатії в його листі можна було б зрозуміти. Однак якщо до Білого Дому скаржиться перший заступник Генерального прокурора України і публічно просить допомогти в розслідуванні вбивства 16-річної давнини, то у США такому кроку дивуються. Це стверджував в інтерв'ю Радіо Свобода юрист із кримінального та імміграційного права, адвокат Мирослав Смородський.

Ганьбою українською дипломатії називає лист Рената Кузьміна Тарас Кузьо, професор, старший науковий співробітник кафедри міжнародних відносин в Університеті Джона Гопкінса. На його думку, подібні листи щодо кримінальних розслідувань мають перекладатись без помилок та надсилатися внутрішньою таємною поштою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин каже, що в четвер вранці депутати можуть голосувати за прем'єра

Публічність прокурорського листа пан Кузьо пов'язує зі справою української екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Пан Кузьмін шукає інформацію, щоб більше засудити Тимошенко", – стверджував професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування за Азарова покаже, чи є у ВР лояльна до Януковича більшість - політолог

"Я не думаю, що Захід запроваджуватиме санкції проти України. Але те, що чорний список високопосадовців з України, які не можуть вже приїхати або в Західну Європу, або в Сполучені Штати, або в Канаду, це вже зроблено", – розповів в коментарі Радіо Свобода Тарас Кузьо.

Зараз ви читаєте новину «У США назвали лист Кузьміна до Обами ганьбою української дипломатії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути