середа, 26 лютого 2020 19:14

У соцмережах запропонували на пост прем'єра замість Тігіпка призначити відразу Азарова

У соцмережах запропонували на пост прем'єра замість Тігіпка призначити відразу Азарова
Експерти прокоментували чутки про можливе призначення Тігіпка прем'єр-міністром. Фото: Mind.ua

"Все нове - це добре забуте старе! Даєш Азарова тоді вже". Соціальні мережі активно обговорюють чутки про можливе призначення олігарха і екс-депутата від "Партії Регіонів" Сергія Тігіпка на пост прем'єр-міністра України.

"Тігіпко в прем'єри?! Як говорили древні греки: Все нове - це добре забуте старе! Даєш Азарова тоді вже", - обурився на своїй сторінці в Facebook політичний експерт Кирило Молчанов.

Схожу думку висловив і політолог Євген Магда, який також запропонував повернути на пост глави Кабміну Азарова.

"Хлопці, там МікілаЯніч у Москві без діла, чого так слабенько?", - пише Магда.

Експерт і колумніст журналу "Новий час" Сергій Фурса в свою чергу зазначив, що кандидатура Тігіпка буде дуже зручною для олігарха Ігоря Коломойського, з яким вони були партнерами по бізнесу.

"[Сергій Тігіпко] не чужа для Ігоря Валерійовича людина. Можна сказати, взагалі свій. Тігіпко створював Приватбанк, направляв його в великий шлях. Був одним з акціонерів, поки не пішов будувати свій банк. Зрозумілий чоловічок. І якби тільки в минулому. Так що, будучи прем'єр-міністром, не образить швидше за все. Дозволить грати. Не буде раптом що МВФ кликати, американцями лякати. Адже людина своя, здатність домовлятися, шлях до компромісу знайде", - іронізує Фурса.

У свою чергу редактор видання Цензор.Нет Юрій Бутусов також нагадав, що Сергій Тігіпко працював не тільки з Коломойським, але так само в різні роки співпрацював з Суркісом, Медведчуком, Пінчуком і навіть Порошенком, під час спільної роботи в уряді Азарова.

"Тігіпко свій серед своїх для всіх українських олігархів і власників найбільших телеканалів - а це для рейтингу влади в Україні має ключове значення. Тігіпко був творцем банку "Приват" спільно з Коломойським, працював з Кучмою і Пінчуком, працював з Суркісом і Медведчуком, вступив в Партію регіонів і в уряді Азарова працював (один період - разом з Порошенком). Клеймо ПР у суспільства вже забулося, але у Тігіпка є проблема, яка ставить весь цей проект під питання - люстрація", - зазначив Бутусов.

За його словами, люстрацію Тігіпко може зняти через Європейський суд з прав людини і таке рішення може стати прецедентом і сприяти поверненню інших втікачів українських екс-чиновників. При цьому, на думку журналістки Крістіни Бердинських, подібне призначення буде не стільки для України, скільки для самого Сергія Тігіпка.

"Тігіпко, Хорошковський і т.д. - це завжди про зручний момент для них самих, з країною це ніяк не пов'язано. Це про тут і зараз ... З'явитися в потрібний час і в потрібному місці, і вчасно втекти. Треба голосувати за диктаторські закони 16 січня? Ну треба, так треба ... Потім Янукович і Азаров біжать з країни, Тігіпко залишається і веде в Раду все тих же, хто голосував за закони 16 січня, пролітає на виборах і йде в бізнес ... Ну зручно ж, правда? Ніхто з них не буде рятувати рейтинг Зеленського, якщо в економіці почнуться проблеми. Це не їх проблеми, а Зеленського і країни. У Хорошковського завжди є Монако, а Тігіпко стільки раз від усього і всіх біг, що йому взагалі не звикати ", - підсумувала Бердинських.

Зараз ви читаєте новину «У соцмережах запропонували на пост прем'єра замість Тігіпка призначити відразу Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути