Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 13:14

У "Слузі народу" заговорили про розпуск парламенту

У "Слузі народу" заговорили про розпуск парламенту
Микита Потураєв. Фото:facebook.com/nikita.poturaev/

Голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп "Слуги народу" Микита Потураєв вважає, що перед президентом України Володимиром Зеленським може постати вибір - переформатування коаліції в парламенті чи розпуск Ради. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" заявили, що не хочуть скасовувати 2-й тур місцевих виборів

"У медіа вже заговорили про можливий примус до коаліції з групою "За майбутнє" Ігоря Валерійовича. Можливо, що і "Батьківщина" неофіційно була б у такій коаліції або голосувала разом з нею. Але є дуже хороше запитання. А чи згодні всі на таку коаліцію? Чи буду я особисто в коаліції з групою "За майбутнє"? Я от не впевнений", - сказав Потураєв.

Нардеп зазначає, "якщо мета цієї коаліції - захист конкретного громадянина від американської феміди, Федерального бюро розслідувань США", то це точно не та політична мета, яку він готовий підтримувати.
"І я не один такий. Якщо подібна пропозиція таки "прилетить" у Раду, подивимося взагалі, скільки людей у фракції це підтримає", - додав депутат.
Він також сказав,що в Раді є "група Коломойського".

"Дивіться, є група Ігоря Валерійовича, це приблизно 40-45 депутатів. У нас загалом 245 "штиків". Віднімаємо 45, отримуємо 200. У такій ситуації потрібна коаліція. ... Якщо не "За майбутнє" і "Батьківщина", то "ЄС" і "Голос"? Вибір невеликий. Але така ситуація складна для президента. З точки зору виборів. Тому він буде вибирати. Або розпуск парламенту", - розказав Потураєв.

За інформацією ЗМІ,у найближчі тижні в Офісі президента можуть статися перестановки. Обговорюють можливість звільнення Сергія Трофімова. Його місце може зайняти інший заступник керівника ОП - Кирило Тимошенко, який за останній місяць налагодив відносини з Андрієм Єрмаком.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" заговорили про розпуск парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути