понеділок, 19 жовтня 2020 15:18

У "Слузі народу" заговорили про етичне перезавантаження

У "Слузі народу" заговорили про етичне перезавантаження
Нардеп заявив, що депутати особисто несуть і політичну, і етичну відповідальність перед виборцями. Фото: president.gov.ua

Для депутатів фракції "Слуга народу" розробили новий етичний кодекс, який незабаром можуть підписати.

Про це заявив заступник голови Комітету з питань організації державної влади Олександр Качура в інтерв'ю "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед "слуг" є ті, хто проти євроінтеграції України - Віола фон Крамон

"Я з колегами напрацював новий статут, нове положення - етичний кодекс - для фракції. Сподіваюсь, що ми підпишемо усі ці документи. У нас ще не все втрачено. Таке перезавантаження відбудеться і ми станемо більш ефективними", - розповів він.

Качура погоджується з тим, що попередній внутрішньо-фракційний документ "Меморандум про діяльність депутата", який "слуги" підписували на початку своєї каденції, виявився неефективним.

"Якщо казати про меморандум, то це конкретно відповідальність людини, яка її підписала. Я не порушую меморандум. Мені здається, це персональна відповідальність кожного депутата: він перед виборцями несе і політичну, і етичну відповідальність.

Я вважаю, що в окремих випадках депутати мали би скласти свої повноваження (так як це було передбачено меморандумом, який ми з самого початку підписували). Правильно, що ініціювали цей меморандум. Але, на жаль, у нас немає зараз підстав відкликати народного депутата", - наголошує нардеп.

Перед виборами усі кандидати в народні депутати від "СН" підписали меморандум, у якому зобов'язувалися не "кнопкодавити". Але пізніше один з представників політсили порушив цю обіцянку.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак хоче переформатувати фракцію "Слуга народу" в Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" заговорили про етичне перезавантаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути