четвер, 11 липня 2019 07:47

У "Слуги народу" - 50%, а у "Голосу" - 8%. Намічається коаліція. Дані соцопитування "Рейтинг"

У "Слуги народу" - 50%, а у "Голосу" - 8%. Намічається коаліція. Дані соцопитування "Рейтинг"
За даними соціологічного опитування потрапити в Раду на виборах 21 липня найбільші шанси мають 5 партій. Фото - agronews.ua

Партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа — За життя", "Європейська солідарність", "Голос" та "Батьківщина" проходять до парламенту. Такі дані соціологічного опитування групи "Рейтинг", яке проводилось на замовлення Міжнародного республіканського інституту.

"Слуга народу" продовжує тримати лідерство. Партію готові підтримати 50% із тих, хто визначився і має намір голосувати. За "Опозиційну платформу" готові проголосувати 12% опитаних, за "Голос" Святослава Вакарчука — 8%, "Європейську солідарність" — 7%, "Батьківщину" — 6% респондентів.

4% опитаних готові віддати голос за "Силу і честь" Ігоря Смешка, по 2% — за Радикальну партію Олега Ляшка, "Опозиційний блок", ВО "Свобода" та "Українську стратегію Гройсмана". Усі інші політсили набирають менше ніж відсоток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців голосуватимуть на виборах у Раду

У парламентській коалції зі "Слугою народу" українці найбільше хочуть бачити партію "Голос". Таке обʼєднання підтримують 24% опитаних. 20% виступають за коалцію з "Батьківщиною", 18% — з партією "Сила та честь", 17% — з "Опозиційною платформою — За життя", 10% — за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, по 7% — за Радикальну партію, "Опозиційний блок", "Європейську солідарність" та "Українську стратегію Гройсмана".

Опитування проводилося по всій Україні, крім окупованих територій Криму і Донбасу з 13 до 23 червня.

Усього було опитано 2 400 жителів України віком 18 років і старших, які мають право голосувати. Допустима похибка не перевищує 2%.

Опитування Київського міжнародного інституту соціології показало, що потрапити в Раду на виборах 21 липня найбільші шанси мають 6 партій. Серед тих респондентів, які визначились із кандидатами: 48,5% проголосували б за партію "Слуга народу". Партія "Голос" Вакарчука не набирає прохідний відсоток, згідно з опитуванням.

Зараз ви читаєте новину «У "Слуги народу" - 50%, а у "Голосу" - 8%. Намічається коаліція. Дані соцопитування "Рейтинг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути