Ексклюзиви
субота, 28 грудня 2013 14:54

У школах Одеси скасували обов'язкове навчання російською мовою

Автор: фото: rg.ru
 

Одеський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Одеської міської ради про введення російської мови у навчальних закладах міста.

У прес-службі Одеської міської організації всеукраїнського об'єднання "Свобода" повідомили, що дана постанова суду вступила в законну силу 26 грудня.

Нагадаємо, міськрада прийняла рішення 8 липня 2011 "в частині визначення російської, як мови навчання і виховання".

"Колегія суддів визнала незаконними рішення депутатів, якими до статутів 199 навчальних закладів Одеси внесено зміни, згідно з якими поряд з державною українською мовою навчання обов'язковою мовою навчання визначається мова російської національної меншини", - повідомили в прес-службі.

У зв'язку з цим, міська організація "Свободи" звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою дати правову оцінку та притягнути до відповідальності депутатів міської ради, "які брали свідомо незаконні антидержавні рішення".

"Крім того, ми будемо контролювати дії виконавчої служби щодо забезпечення виконання відповідного судового постанови і наполягати на негайній перереєстрації статутів 199 навчальних закладів", - зазначили у "Свободі".

Зараз ви читаєте новину «У школах Одеси скасували обов'язкове навчання російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

143

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути