субота, 14 грудня 2013 02:05

У СБУ вже готові боротися з тероризмом

У СБУ вже готові боротися з тероризмом

У Службі безпеки України підтвердили, що Антитерористичний центр привів у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території Київського регіону.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У СБУ пояснили, що такі заходи викликані "непоодинокими анонімними повідомленнями про замінування об'єктів з масовим перебуванням людей та погрозами вчинити вибухи, що мали місце у листопаді та грудні цього року на фоні складної ситуації в центральних районах столиці".

У відомстві запевнили, що рішення посилити готовність ухвалене в рамках українського законодавства.

"Заходи, що здійснюються підрозділами СБУ, МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, МОЗ, Мінінфраструктури, інших суб'єктів боротьби з тероризмом та органів виконавчої влади, спрямовані виключно на забезпечення безпеки населення і недопущення злочинної діяльності з терористичною метою", - заявили в СБУ.

Ці заходи, запевнили у відомстві, мають запобіжний характер. "Вони передбачають постійний міжвідомчий обмін інформацією, перевірку готовності сил і засобів, у тому числі систем екстреного оповіщення", - сказано у заяві.

"З метою запобігання виникненню загрози життю і здоров'ю жителів та гостей Києва, підтвердження або спростування версії про загрози терористичного характеру здійснюються заходи із перевірки анонімних погроз вчинити вибухи та встановлюються правопорушники, з'ясовуються їхні мотиви", - додали в СБУ.

Як відомо, депутат Віктор Балога раніше оприлюднив документи, які на його думку, свідчать про готовність влади до "застосування заходів антитерористичного характеру проти мирних мітингувальників".

Зараз ви читаєте новину «У СБУ вже готові боротися з тероризмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути