Ексклюзиви
пʼятниця, 14 лютого 2020 10:02

У розслідуванні "Схем" Мендель побачила лише хворі зуби Кернеса

У розслідуванні "Схем" Мендель побачила лише хворі зуби Кернеса
Мендель заперечує резонансне розслідування журналістів. Фото: УНІАН

Прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель назвала журналістське розслідування про ймовірні переговори влади з представниками Кремля в Омані "несумісними фактами". Про це вона написала у Facebook.

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" з'ясували, що у січні Зеленський повернувся з Оману до Києва чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 того ж дня, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Розслідувачі також з'ясували, що за 2 тижні до Оману Патрушев у Москві зустрічався з мером Харкова Геннадієм Кернесом і Робертом Тедеєвим, двоюрідним братом екснардепа-"регіонала" Ельбруса Тедеєва. Останні нібито їздили до Москви лікувати зуби.

Новий керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який супровождував Зеленського в Оман, раніше працював помічником Ельбруса Тедеєва.

"Складно спростувати, що хтось лікує зуби, у когось є брати, хтось літає до Москви, хтось із чиновників РФ літає в Оман, хтось із сучасних політиків знав когось із політиків до приходу у владу і ще й десь працював.

Складно зіставити ці несумісні факти, прийшовши до висновку, що президент домовлявся за спинами суспільства з російським чиновником.

Єдине, що було нескладно у сюжеті програми "Схеми", - це заперечити факт зустрічі президента та представника РФ Патрушева, адже вони справді ніколи не зустрічалися і не говорили.

Для себе відзначу, що "тема зубів" в українській журналістиці надто часто підводить авторів", - написала Мендель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніякого телефонного права та інтриг" - Єрмак дав перший брифінг

Водночас Єрмак у Facebook назвав розслідування журналістів "неправдою від початку і до кінця".

"Де свідчення конкретних людей? Де об'єктивні дані? Чи почули глядачі хоч щось, окрім фрази "за свідченням наших джерел"?

Основна проблема сюжету "Схем" у тому, що коментувати там нічого", - написав він.

За даними журналістів, Петрушев прилетів в Оман із Москви вночі 8 січня чартерним літаком із бортовим номером 9H-VJN. Ввечері того ж дня тим же бортом скористався Зеленський, щоб повернутися до Києва. Президент прилетів майже через 19 годин після того, як в ОП повідомили про його термінове повернення з Оману.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Андрій Єрмак постійно перебуває на зв'язку із новопризначеним кремлівським "куратором по Україні" Дмитром Козаком в обхід офіційних міжнародних каналів зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «У розслідуванні "Схем" Мендель побачила лише хворі зуби Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути