Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2009 12:29

У Росії заспокоюють: "Дипвідносин з Україною ніхто не розривав"

У Росії заспокоюють: "Дипвідносин з Україною ніхто не розривав"

У Кремлі заявляють, що послання президента РФ Дмитра Медведєва своєму українському колезі про проблеми в двосторонніх відносинах не припускає розрив дипломатичних відносин між Москвою і Києвом.

"Про жоден розрив дипломатичних відносин і ні про жодне заморожування їх мова йти не може", - сказав у вівторок журналістам помічник президента РФ Сергій Приходько.

За словами Приходька, в своєму посланні Медведєв, звертаючись до українського колеги, виразив глибоку стурбованість "російського керівництва, і не тільки російського керівництва, станом і рівнем російсько-українських відносин, перш за все які склалися в результаті цілеспрямованих дій політичного керівництва України".

"Останніми роками політичне керівництво, політична верхівка України узяла курс на згортання взаємовигідної, відкритої і, підкреслюю, рівноправної співпраці з нашою країною. Ставиться під питання не тільки доцільність багатьох проектів в торговельно-економічній сфері, ставиться під питання взагалі доцільність збереження довіри двох народів, ставляться під питання підсумки різних історичних подій, часом дуже трагічних", - відзначив Приходько.

"Не можемо не відзначати такого ж роду цілеспрямовані кроки української політичної верхівки формувати негативний образ Росії в українській громадській думці, та і за межами України", - сказав помічник президента РФ.

Він нагадав, що російська сторона неодноразово звертала увагу української сторони на "надмірність такого підходу".

"Він не потрібний ні народу України, ні громадянам Російської Федерації", - підкреслив Приходько.

Він нагадав також про те, що раніше Медведєв звертався до свого українського колеги з розгорненим, "дуже відвертим і відкритим листом", що стосується історії, її оцінок.

"Ніякого позитивного відгуку на це послання, на жаль, не послідувало", - заявив помічник президента.

"Складається враження, що останнім часом, в міру наближення нового внутрішньополітичного циклу на Україні, керівництво України узяло курс на загострення і, я б сказав, на радикалізацію антиросійської риторики і антиросійських дій, які не відповідають ні настрою, ні глибинним стратегічним інтересам Росії і України, ні просто взаєморозумінню між народами", - відзначив Приходько.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Росії заспокоюють: "Дипвідносин з Україною ніхто не розривав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути