понеділок, 16 травня 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії відбувається зміна політичних еліт - Український інститут майбутнього

У Росії відбувається зміна політичних еліт - Український інститут майбутнього
Виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко заявив, що п'ять губернаторів РФ пішли у відставку за останній тиждень. Фото: unn.com.ua

Український інститут майбутнього провів спеціальне дослідження політичної ситуації в Росії.

За останньою інформацією, упродовж тижня п'ять губернаторів пішли у відставку. І це не демарші, це регульоване Кремлем рішення. Про це заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко під час брифінгу 16 травня, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не мають шансів просуватися Миколаївщиною - Денисенко

"Коли ми говоримо про губернаторів, які пішли з посад, то маємо зазначити, що це вихідці з інших регіонів. Вони пішли зі своїх посад за вказівкою Кремля і незабаром проявляться на інших посадах", - зазначає він.

Денисенко каже, що всі новопризначені належать до так званих технократів. Це свідчить про зміну в елітах.

"Група Казака, яка відповідала за прикордоння в Росії та ситуацію в Україні, пішла в забуття. На її місце поки що немає заміни. За нашою інформацією, тимчасово на цьому напрямку працює Сергій Кірієнко", - сказав він.

Денисенко наголосив, що роль Кірієнка полягає в тому, що він приїхав з інспекцією в Україну. Він мав скласти для Путіна план, що насправді тут відбувається.

"Група технократів не має явного лідера, зараз до них належить Новак, Набіулліна. Вони набувають певної суб'єктності, стають відповідальними за політику на окупованих територіях не лише України й починають набувати певних політичних важелів впливу та стають на рівні з групами старших еліт, які прийшли до влади ще з Путіним. Про війну між ними ще рано говорити, але протистояння точно буде", - наголосив він.

Відповідно до досліджень Інституту, упродовж останніх двох місяців у Росії на 10% знизилась довіра до телебачення як до основного джерела інформації.

"Тут є велике досягнення зокрема й наших медіа та громадян, які розповідали правду про цю війну. Те, що росіяни починають довіряти більше альтернативним джерелам інформації, а не телебаченню, свідчить про те, що вони починають розуміти, що влада їм бреше. Наше завдання в інформаційній війні - не закликати їх до революції, у Росії її не буде, а не допустити мобілізації в окупантів", - додав Денисенко.

Президент Російської Федерації Володимир Путін найближчим часом навряд чи запровадить у Росії воєнний стан. Ідея мобілізації непопулярна серед російського населення. Зараз російський диктатор ще боїться проводити офіційну мобілізацію, а тому намагається йти шляхом прихованої мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «У Росії відбувається зміна політичних еліт - Український інститут майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути